Alt du skal vide om byggeskadeforsikring

Byggeri kan være dyrt, og skader under byggeri kan koste endnu mere. Derfor er det vigtigt at være korrekt forsikret, når du bygger nyt eller foretager andre store byggeprojekter. Skulle der opstå uenighed om skyldsspørgsmålene, kan du hurtigt stå i en økonomisk ruin. Derfor har vores dygtige skribenter udarbejdet en artikel, der forklarer, hvad du skal være opmærksom på, når du tegner dine forsikringer. Ved at sætte dig ind i reglerne på området og forsikringsmarkedet kan du træffe oplyste beslutninger under dit byggeri.

Hvad er byggeskadeforsikring?

En byggeskadeforsikring dækker som regel skader på bygninger i byggefasen og i 5 år efter at bygningen er taget i brug. Forsikringen dækker også skader som følge af arbejde på bygningen – fx installations- og entreprenørarbejde. Forsikringen dækker også skader vedrørende materialer, som i forbindelse med byggeriet kan blive skadet eller stjålet.

Hvornår skal jeg tegne en byggeskadeforsikring?

De fleste kommuner kræver, at du har en byggeskadeforsikring, før du kan få byggetilladelsen. Skulle der ske en skade, kan du få dækket de omkostninger, der i løbet af byggeprocessen eller kort tid efter den er færdig, er forårsaget af en skade. Det kan dog være en god ide at have byggeskadeforsikring også efter de 5 år, fordi nogle skader først viser sig lang tid efter, at bygningen er taget i brug.

Hvad dækker byggeskadeforsikringen ikke?

En byggeskadeforsikring dækker ikke ting, der allerede var i dårlig stand før det nye byggeri. Det betyder, at hvis en gammel mur er angrebet af fugt, ville en byggeskadeforsikring ikke dække det, hvis muren styrter sammen under byggeriet. Ligeledes dækker forsikringen ikke skader, der er forårsaget af brand, oversvømmelse, storm og hærværk.

Hvad koster en byggeskadeforsikring?

Prisen på en byggeskadeforsikring varierer meget alt efter, hvilket forsikringsselskab du vælger, og hvilken dækning du vil have. Det er derfor vigtigt at undersøge priserne på forskellige forsikringsselskaber, inden du vælger en forsikring. Jo større dit byggeri er og jo flere dækninger, du har, desto dyrere bliver forsikringen. De fleste forsikringsselskaber tilbyder rabatter, hvis du har flere typer forsikringer hos dem – såsom byggeskadeforsikring, indboforsikring og ulykkesforsikring.

Hvor kan jeg købe en byggeskadeforsikring?

Du kan købe en byggeskadeforsikring hos de fleste forsikringsselskaber, og du kan også købe det sammen med andre dækninger. Du kan undersøge priserne og vilkårene på internettet før du vælger at tegne en forsikring.